13.10.07

Malá domácí povodeň

S přicházející zimou odchází z domu teplo. Zatím mi to nevadilo, ale poté, co teploměr začal ukazovat 16˚C a já jsem se musel začít oblíkat, rozhodl jsem se, že je na čase zapnout plynovej kotel.
Zapnul jsem ho a zároveň povolil kohouty u bojleru, že se bude voda ohřívat přes plyn, tak to míváme každou zimu. Bojler je vypnutý a ušetří se tak elektřina. Teplota utěšeně stoupala a mohl jsem chodit doma bez mikiny.
Asi po hodině jsem si všiml mokré skvrny u stropu. Nevěnoval jsem tomu moc pozornost, ale skvrna se zvětšovala. Zašel jsem do vedlejšího pokoje a tam mokrá polovina stropu, voda kapala na koberec. Rychle jsem vyběhl na půdu a viděl jsem, jak ze skříně (instalatéři ať mi prominou, ale v terminologii se nevyznám :-), která má na starost vyvažování tlaku vody v topení, valí vývěvou ven spousta vody! Rychle jsem seběhl do sklepa, utáhl kohouty a vodu po kýblech s bráchem vynášel ven. Vytřel jsem to tam a počkal na naše, jestli neví, čím to bylo.Nepřišli jsme na nic, domněnka byla, že bylo v systému moc vody. Pustil jsem plyn opatrně znova a po hodině opět začala valit voda. Zase jsem vše vypnul, zavolali jsme taťkovi, kterej je vyučenej instalatér a ten řekl po seznámení se situací, že bude asi v háji bojler, že tam dochází k průtoku vody přes ty kohouty, i když by nemělo, voda se tak dostává z bojleru do trubek topení a vrchem odtíká.
Takže asi budu muset pořídit novej bojler. :-/ Naštěstí to půjde s bráchem na polovinu, nicméně to těch 6-9 tisíc to odhaduju. A to jsem si šetřil tak dlouho na notebook! Ale já si ho stejně koupím, jedinou nevýhodou je, že teď pojede bojler i plyn zároveň, to se jednou přežije. Holt už byl starej - tak 20 let?
Teď ještě doufám, že ty promočený zdi nijak nebudou vadit, že to bez problémů vyschne.

7 komentářů:

Elissa řekl(a)...

Tak jak to vypadá s vysycháním.. ??
Taky to znám, máme na půdě expanzku, občas přeteče :oP Tenkrát, jak se to stalo naposledy, jsem to potřebovala zamaskovat před taťkem, a tak jsem se vymlouvala na svoji kreativní náladu a lepila jsem na strop svoje obrazy :oD

m1c4a1 řekl(a)...

No zatím jsou stále vlhký stropy, ale už se začínají objevovat sušší flíčky. Za několik dní by to mohlo být dobrý.
Bude se kupovat novej bojler, investice kolem 10000 Kč, to je zas období! :->

Ewigkeit řekl(a)...

Jo milej zlatej a takovyhle obdobi jen tak neprejde. Na baraku, zvlast z prvni republiky se musi furt neco opravovat aby ti nespadl na hlavu. Tady o 4 baraky dalto neni o nic lepsi :-D

m1c4a1 řekl(a)...

No tak ten náš je naštěstí "jen" cca 20 let starej, ale opravovat se furt něco musí. Já proti tomu nejsem, ale nemohlo by to počkat, až budu vydělávat? :)

Ewigkeit řekl(a)...

Asi nemohlo :-D . Tomu se rika zakon schvalnosti. Az budes vydelavat, tak bude potreba opravit strecha...treba.

m1c4a1 řekl(a)...

No ale to budu bohatej a střecha nebude žádnej problém. :-) Teď se 4 tisícema měsíčně si nemůžu dovolit skoro ani šetřit.

Ewigkeit řekl(a)...

Ty si to predstavujes jak Hurvinek valku :-D I kdyz ja taky jeste porat vidim ruzove ze si k devatenactinam koupim auto...az budu bohata:-P