27.10.07

Mám notebook!!!

Můj několikaměsíční sen se konečně vyplnil! Celé prázdniny jsem dřel jak mezek na projektu - aplikaci v C++. Vydělal jsem si, přidal nějaký už našetřený peníze a za necelých 30000 Kč jsem si koupil z netu notebook Lenovo N200. Ve zkratce - procesor Intel Core Duo 2 @ 2GHz, 1GB RAM, 160 GB disk, GeForce 7300 Go.
Počítač došel ve velké krabici, vybalil jsem a začal ho objevovat. Doinstalovaly se tam Windows Vista Home Premium, bohužel instalace je nějaká OEM a bez CD; systém se dá obnovit ze skryté partišny, ale to je prostě nechutný řešení. Stáhl jsem si tedy ze školního MSDN Windows Vista Businness (nebo tak nějak :), jsem sice odpůrce Windows, ale je dobré znát svého nepřítele. :-D Navíc občas člověk ať chce nebo nechce musí něco v těch Windows udělat. Hlavním operačním systémem bude Gentoo Linux. A zkusím rovnou 64-bitovou variantu, sice na to každej nadává, protože se to nepodporuje (drivery hlavně - s tím mají problémy i Visty), na druhou stranu pokud to jede, tak je to aspoň pěkně optimalizovaný, tak proč ten výkon nevyužít?
Zatím se seznamuju s ovládáním notebooku, touchpad je šílená věc, by mi na tom brzo odešlo zápěstí, takže si k tomu pořídím myš. Fascinovalo mě i to, jak jsem přes svůj mobil dokázal ovládat ten systém, pohybovat kurzorem myši a pouštět video. :-) No jo, Bluetooth. :)
Určitě si s tím vyhraju ještě víc (a budu nervovat, až mi nepůjde spousta věcí pod tím 64b systémem :-), ale jsem moc moc rád, že mám nový a mobilní počítadlo. Starej počítač budu používat dál, i když už spíš jen jako datové úložiště a server. Snad mi vydrží co nejdéle.

2 komentáře:

Red Sonja řekl(a)...

Hehe, já ti říkala, že na tu přídavnou myš brzo dojde, touchpadem mám své špatné zkušenosti.

Fiza řekl(a)...

Jo jo, bez bluetooth uz bych asi nemohl existovat...používám ho casto i jako dálkové ovládání právě na přehrávání videa a i u jiných aplikací, ale u videa asi nejvic...krome jiného je to i lepší než mířit ovladačem na televizi a hledat vhodný úhel a výšku, aby se to vůbec chytlo :-)