10.2.08

Facebook

Tak jsem objevil Facebook. Co že to je? Je to stránka věnovaná tzv. social networkingu. Jde ve zkratce o komunikaci mezi lidma, výměně fotek, názorů, článků, odkazů atd. atd. Jestli někteří znáte libimseti.cz, tak to je něco podobného, ale dotaženo do mnohem větších detailů.
Zkoušel jsem kdysi i slavné myspace.com, ale nepřišlo mi moc modifikovatelné, tedy pokud jsem se nechtěl babrat v HTML kódu. Třeba to nějak jde, ale nepřišel jsem na to jak (krom výběru pár skinů a změně barev stránky), takže to není dvakrát uživatelsky příjemné.
Facebook je celý založen na modulech, které si snadno do profilu přidáváte sami. Ať už jde o různé kvízy, hry, komunikovátka, galerie a jiné pluginy, umožňující propojení s dalšími částmi webu (já tam mám třeba mirror tohoto blogu a nebo momentálně přehrávané skladby z last.fm). Moduly se přidávají snadno pouhým povolením pluginu a pak už ho jen přetáhnete tam, kam chcete na váš profil.
Prostě moc zajímavá věc a vymyslel ji týpek o rok mladší než já. Frajer.
Jinak můj profil je zde.

2 komentáře:

Navstevnik řekl(a)...

Ahoj, Facebook uz nejakou pouzivam a je to super vec, muzu takhle byt v kontaktu s hned nekolika kamarady najednou, ale hlavni vyhodou je ze Facebook pouziva dost lidi takze se daji vyhledat kamaradi uz davno zapomenuti a znovu navazat kontakt.
Je tu i dost slusna security takze se da omezit prohlidka vaseho profilu na minimum u lidi o kterych o to nestojite a vzdy musite potvrdit ze toho cloveka ktery vas vyzval byt vasim kamaradem ze s tim souhlasite,.. takze se Vam v kolonce kamaradu nehromadi masy lidi ktere vubec neznate,...
Jedine co me mrzi ze to jeste nemame v Cechach, ziju ted poslednich 6 let v Anglii a ztratila jsem kontakt s kamarady nebo s byvalymi spoluzaky z Cech,... Prosim Vas uz to nekdo vytvorte i v Cechach !!!!

m1c4a1 řekl(a)...

Já myslím, že netřeba něco takovýho vyrábět i v Čechách, Čech může použít i stávající Facebook.
Zabezpečení je fajn, i když já to mám (zatím) nastavený tak, aby mohl kdokoliv číst cokoliv. Jen mi trochu vadí, že můj profil nemůže prohlédnout nikdo, kdo nemá účet na Facebooku.