24.2.08

Výčitky svědomí zaprděného informatika, hnijícího celé dny u počítače

Včera, když jsem ve 4 ráno šel spát s bolavým krkem od celodenního sezení u počítače, jsem se zamyslel: opravdu to tak chci? Vstávat kolem poledne a chodit spát před svítáním, sedět celý dny u počítače, hrát nějakou hru, chatovat, brouzdat po Internetu, překládat, programovat? Ano, sice jsou to různé činnosti, ale spojuje je to jedno - sedím u počítače. Sice chodím 4x týdně cvičit, ale to prostě nestačí.
Prostě potřebuju dělat i něco jinýho. Třeba předevčírem jsem si po letech zahrál s bráchem a bratrancem deskovou hru Talisman. A přitom mě tak baví, tak proč sedím pořád u počítače? Kdy jsem si naposled přečetl nějakou nepočítačovou knížku? Před pár lety? Kdy jsem se byl naposled jen tak projít ven? To už bude taky nějakej ten měsíc; ani nevím, jak to vypadá na konci naší ulice.
Nevím, na jednu stranu mi to vadí, na stranu druhou mi to vyhovuje. Ono asi nejde žít zároveň stejně plnohodnotně virtuální i normální život. To bych tady musel být dvakrát. Chce to prostě nějakej pravidelnej režim, obměněňovanej něčím zvláštním. Možná mám strach, že mi na tom netu něco uteče.
Snad mi to utkví v hlavě a najdu zapálení i pro normální věci, než jen sezení u počítače. Když s něčím člověk začne, tak ho to chytne a třeba i baví, začít je ale to nejtěžší.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To chce ženskou... Ta by ti vyprášila kožich! To bys viděl! :D

m1c4a1 řekl(a)...

To zní strašidelně! :))

Red Sonja řekl(a)...

M1c4a1 už jednu ženskou má - asi na něj nemá ten patřičný vliv - nebo se Míša nechce nechat :D

Anonymní řekl(a)...

proto jsem rad ze existuje geocaching, ktery cloveka donuti cas od casu jit nekam ven...

cteni knizek mi taky nedela problemy, mezi 25.12. a 31.1. jsem precetl vsech sedm Harry Potteru, znacnou cast dokonce v papirove podobe (zbytek v PDA v hromadne doprave)

a zenskou k tomu nastesti nepotrebuju :)

Anonymní řekl(a)...

http://nonds.blogspot.com/2007/10/summer.html

myslim, ze tudle me napadlo neco podobneho ;)

geocaching ... brr, banda linuxaku vlasatejch v lese z GPSkou, neni muj recept na idealni vikend :-P

nond

m1c4a1 řekl(a)...

Geocaching mě taky zaujal, jenže já na nějaký cestování nejsem. OK, ušel/ujel bych nějakej ten kilometr okolo bydliště, ale jezdit na druhej konec republiky, to by mi asi nevydrželo dlouho.
Holt mě od toho tůrování po kopcích asi odradily roky v turistických a skautských táborech. :)
A číst od 25.12.-31.1. knížku?? Ještě 31.12. v 7 večer jsem dodělával projekt do školy, za 2 dny už jsem měl zkoušku. :)) Přes zkouškový to prostě fakt nešlo. :))

Anonymní řekl(a)...

nond: nejsem ani vlasatej a ani linuxak a rekl bych, ze z tech stovek kaceru je to malokdo...

m1c4a1: vidis. ja mel zkousku od osmi rano a jeste ve ctyri rano jsem docital posledni dil H.P.; pak jsem se dve hodky prospal a pak sla bakule uplne sama. holt ale nejsem na tak elitni skole jako ty ;)

Anonymní řekl(a)...

oops, samozrejme posledni komentar jsem psal ja, lec z nejakeho duvodu se browser rozhodl vybrat za me anonymni...pak verte necemu, od ceho nemate zdrojaky...

Elissa řekl(a)...

S tou ženskou je to tak trošku pravda. Teda ne že bych potřebovala ženskou já, ale když si vybereš nějakou fajn, která s tebou půjde ven a někam zapařit, tak je to moc fajn. Já to tak teda potřebuju, protože sama nikam nevyrazím. Ještěže mám kolem sebe tolik lidí.. ;o)