4.11.08

Malá večerní siesta aneb Jak to u mě šlape

Poslední dobou blog celkem zanedbávám. Ne, že bych to dělal úmyslně, důvodem bylo to, že jsem měl poslední týdny celkem dost nabitý prací. 7 příspěvků za 2 měsíce? To jsem měl dřív za 14 dní.
Co jsem celou tu dobu dělal? Pro firmu PDS jsem programoval webové služby generující SOAP zprávy, psané to bylo v C# .NET a Oracle, týkající se správy provozoven subjektů. Na první pohled se mohlo zdát, že jde jen o jednoduché dotazy do databáze, ale bohužel to není zas taková pravda. Navíc jsem bojoval částečně se samotnou technologií, ale myslím, že teď už bych udělal webovou službu stejného ražení o dost rychleji. Ale tak to bývá u všeho.
V současnosti už je to víceméně dopsané a čekám na hlášení o chybách, abych to mohl případně opravit. Takže mám teď o dost víc volna mohlo by se zdát. Toto volno se ale snažím vyplnit programováním do školy, protože kdoví, co se v práci vyvrbí a jak to bude probíhat, tak abych pak neměl nějaký nepříjemný skluz nebo bodové ztráty za chybějící projekty. Během následujících 3 týdnů mě čeká jedna půlsemestrálka za druhou, doufám, že to budu zvládat. Ale věřím si... hlavně nepokonit teoretickou informatiku a matematiku, dva nejnáročnější předměty a ostatní půjde samo.
Jinak jsem se práce nepráce rozhodl zase chodit aspoň trochu cvičit. Celkem mi vadilo, že jsem byl zavřenej celý dny doma a 10 hodin jsem programoval, pak už byl večer a nemělo cenu nikam jezdit. Takže teď chci aspoň 2x týdně do posilky a 1x na kickbox. Hejbat se člověk nějak musí. Koupil jsem si jako motivaci protein od Weidera, tak snad mi to vydrží. Musím říct, že to je celkem nevýhoda práce doma; když jsem dělal v AVG, tak jsem vždycky po práci zašel po cestě do posilovny, teď musím jet extra do Brna a zpět, což ty 3 hodiny sežere. Z toho aspoň hodina posilka, to už jsou 4 hodiny pro práci ztracený. :-/ Pomalu, ale nijak vážně, začínám přemýšlet o autě... možná za rok, dva si nějaký koupím. Ježdění autobusem má totiž tu nevýhodu, že to tu jezdí jednou za hodinu a to čekání na autobus je mrtvej čas, kdy se nedá nic začínat. To samý cesta zpět na zastávku + čekání. Ono se to nezdá, ale toto zabere na cestování velkej podíl času. Navíc už 3 roky chodím týden co týden po kickboxu 3 kilometry pěšky, protože k nám večer nic nejezdí - další zabitá půlhodina.
To by bylo o mně asi vše a doufám, že napíšu brzo něco zajímavějšího. :-)

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Hezky to zapisek, tak at se ti dari a zmeny zmeni veci k lepsimu :)