2.8.09

Půlka léta za mnou...

A protože jsem dlouho nic nepsal, je čas aspoň na nějakou menší rekapitulaci.
Škola mi skončila už někdy koncem května. Zbývá mi ještě 1 rok studia (doufám, že úspěšně zakončeného!), v zimě budu mít 2 předměty, v létě 1 předmět + diplomku a státnice. Je toho tedy celkem málo a protože všechny ty předměty jsem navíc už dvakrát měl, rozhodl jsem se, že si zkusím najít práci na trvalý úvazek. Přece jen stav účtu už se snižoval... navíc musím kvůli chybě v minulé firmě, kdy mi omylem nainkasovali 2x výplatu, vracet pár desítek tisíc. Peníze jsou prostě potřeba.
V červnu se mi na LinkedIn se mi ozval jeden pán z firmy Acision, zda bych nechtěl dělat v jejich firmě. Nabídka mě celkem zaujala, tak jsem na ni kývl a čekal na pozvání k pohovoru. To bohužel nepřicházelo a nepřicházelo. Zhruba za měsíc jsem dostal oznámení, že Acision už přestalo nabírat lidi, že další nábor bude až někdy v srpnu. Hmm, tak nic.
Zadal jsem si inzerát na jobs.cz, obešel pár personálních agentur a šel jsem do první firmy zkusit štěstí: Redhat. Známá Linuxová firma, dělat tam by mohlo být zajímavé, přece jen je to parketa, na které se pohybuji už několik let. Pohovor asi 3-hodinový, uvolněný, pohoda. Dokonce jsem tam potkal i jednoho člověka, kterého znám občas od vidění. Za týden však přišel mail, že dali přednost uchazeči s větší praxí. No co se dá dělat.
Nabídky na pohovory se letos nehrnuly tak moc, jak to bylo loni (to jsem chodil na 2-3 pohovory denně!), až po nějaké době se mi ozvali z firmy ANF Data (dceřinná společnost Siemensu). Šel jsem tam, pohovor byl taky v pohodě... a pak týden čekání na odpověď. Musím dodat, že abych si zkrátil pauzy mezi čekáním na přijetí něčím užitečným, že jsem chodil dělat brigádu tam, kam jsem před lety chodil pořád - sekat trávu do travní školky. :-) Nějakou tu tisícovku na obživu jsem si tam vydělal, tak hladem neumřu. :)
Zkoušel jsem i opět urgovat firmu Zonerpress, kam jsem loni v srpnu poslal svou část překladu knihy Migrating to IPv6. Doposud mi nepřišla nějaká zpráva, zda dostanu zaplaceno a kolik, originál knihy mi stále leží doma.
Na druhou polovinu srpna plánuju dovolenou - opět do Biskupic, kam jsem jezdíval rok co rok už snad od 11 let. Těším se na to a rozhodl jsem se pro změnu - s kámošem plánujeme do Biskupic dojet na kole! Je to nějakých 75 km. Protože na takové vyjížďky nejsem zvyklý, zkouším teď trénovat a jezdit menší úseky 20-30 km, abych si zvykl na to kolo. Napoprvé jsem teda ujel "omylem" 60 km, zadek mě po tom bolel jak čert. :-D Ale během té jízdy jsem měl telefonát, že jsem přijat do firmy ANF Data! Radost převeliká. :-)
Takže v pondělí nastupuju, jsem zvědav, jaký to tam bude, snad se rychle uchytím a bude tam oboustranná spokojenost. Už mám nějakou zkušenost z AVG, jak to v takových firmách asi funguje, tak snad se adaptuju rychle.
Takže to je moje polovina prázdnin, uvidíme, jak bude vypadat druhá.

2 komentáře:

g33k řekl(a)...

heh dovolena ve zkusebce? to sem zvedav jestli ti ji daji.

m1c4a1 řekl(a)...

O tom jsem se zmiňoval už při vstupním pohovoru a bylo mi řečeno, že by to neměl být problém.