17.4.07

"Inteligentní" plastelína

Tak už ji mám taky. Inteligentní plastelínu, která v poslední době zažívá celkem velký boom. O co jde? Není to typická plastelína, s kterou jsme si hráli jako malý děti ve školce, taková ta mastná jílovitá. Je založena na silikonu, nelepí, nerozblemcává se, nemaže... A má několik zajímavých vlastností. Když ji taháte a mačkáte pomalu, pěkně se vám pod rukama deformuje. Zkusíte ale nějaký prudší pohyb, plastelína dostane tvrdost kamene. Takže z ní můžete udělat kuličku a házet si s ní o zeď. :) Při troše šikovnosti ji jde trhat, lámat... Když necháte normální plastelínu ležet, většinou zatuhne ve stejné poloze. Inteligentní plastelína se však rozteče, má konzistenci jako hodně tuhý med.
Další z výhod inteligentní plastelíny je, že se prodává ve více druzích - můžete mít metalickou, svítivou, elektrickou (já si koupil smaragdovou zeleň), teplovodivou, magnetickou... Byla by to dobrá sbírka, ale stojí jeden kousek 239 Kč; zas takovej blázen do toho nejsem, stačí mi ta jedna. :)
Takže konečně mám něco na mačkání místo hryzání prstů u filmu nebo u usilovnýho přemýšlení. :-) Plastelína nijak nešpiná, pokud se ale nestane třeba to, že upadne kousíček na koberec a rychle ho nezvednete - plastelína se do koberce "vpije" a už se jí nezbavíte. Například při trhání se mohou malinké kousky uvolňovat, jak jsem si všiml.
Doporučuji ji všem hračičkům, jako jsem třeba já :-D, je to i dobrá věc na procvičení prstů a protistresová pomůcka.
Víc info na plastelina.cz a taky jedna rozsáhlá recenze, kde se dozvíte mnohem víc.

5 komentářů:

Elissa řekl(a)...

Právě jsi mi sebral téma na článek! :oP Miluju ji, je skvělá!

m1c4a1 řekl(a)...

biby cletus: I'm glad you like my blog, but do you understand it? :)

elissa: Ha, ty sis teď taky udělala blog, jo? No fakt... sáákra a zase vypadá podobně jako ten můj! :-D Kdybych věděl, že je tendle styl tak rozšířenej, tak si na začátku vyberu jinej, se mi to teď už nechce měnit, bych to musel moc předělávat. :D
Ale jinak ať se daří v blogování. ;)

Elissa řekl(a)...

m1c4a1:Já jsem se snažila aby vypadal jinak. I když tu barvu jsem prostě změnit nemohla, já totiž miluju černou a jiná se mi vůbec nelíbila :o( Ale neboj, do zelí ti lézt nebudu protože můj blog vživotě nenavštíví tolik lidí! Seš úspěšnej ;o)

m1c4a1 řekl(a)...

Zelí nezelí, jen jsem holt chtěl, aby vypadal trošku zvlášťně a on ho tak má každej, no. :-D Ale tak to je fuk, důležitej je obsah. ;)

Elissa řekl(a)...

;o) tak.. Abych měla klidnější svědomí, provedla jsem změny.. Až na pár detailů to funguje..