4.4.07

Útěk sklípkana

Včera navečer jsem zjistil, že mi terárko P. cambridgei zeje prázdnotou. Nejprve jsem opatrně odstranil listy, prohrabal lignocel a nic, pavouk tam opravdu nebyl! Nevěřil jsem, že by mohl utéct, ale zjistil jsem, že při určitém zaklopení terárka a posunutím deklíku ke straně se v rohu vytvoří škvírka cca 2x3 mm. Takže tím se mu asi povedlo prolézt, příště si dám pozor.
Psalmopoeus cambridgei není zas tak moc jedovatý (jakože jedovatý je, ale neohrozí to lidský život), ale je celkem agresivní a kousnout se moc nezdráhá. Proto jsem od té doby byl hodně opatrnej, každý předmět, co jsem bral do ruky, jsem předtím kontroloval. Koukal po stropě, po záclonách, kde by mohl jen ten pavouk být (jako stromový by měl být někde "nahoře"). Taky jsem mu zkusil nastražit "léčku" - otevřenou sklenici se 3 cvrčky, že by jako do ní vlezl a pěkně se tam nažral a já ho v ní našel.
Protože další den (tj. dnes, právě mám po ní) jsem měl psát půlsemestrální zkoušku z PRL, nemohl jsem hledání věnovat tolik času. Nechal jsem to na další den (středu). Naštěstí jsem byl dost utahanej a nevzbudilo mě nic, takže jsem spal jako nemluvně, i když mi po pokoji běhal agresivní sklípkan. :)
Ráno došla babička zas luxovat (prej jsou nějaký Velikonoce nebo co), když jsem jí řekl, že mi utekl sklípkan, tak už se do pokoje pomalu neodvážila. :-D Ještě dodám, že jsem se učil a najednou se z haly ozvalo volání "Míšo, Míšo! Mám toho pavouka!!" Jsem tam zaběhl a na stěně byl nějakej sekáč či co, prostě ne sklípkan. :-))
Sklípkan by mohl vlézt všude, klidně do stolku, do televize větracími otvůrky, do skříně... Ale já ho nakonec objevil! Mrknul jsem se ještě do dřevěné skříňky se zvonkem a najednou na mě vyběhl můj miláček! :-) Hned jsem ho přiklopil plastovou krabičkou a vrátil do terárka. Uf... už jsem myslel, že ho nikdy neuvidím! :'-) Happyend.

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ještě, žes ho chytil...byla bych fakt nervózní, kdybych věděla, že se v noci můžu probudit a on po mně třeba zrovna poleze...brr... :D

Anonymní řekl(a)...

Já mám teď tady taky pavoučka. Akorát není jedovatej, ale je velkej.. Leze mi po stěně a nechce se mi ho vyhazovat, chudáčka :o) Asi si ho nechám jako spolubydlícího :o)) (no, a než jsem to dopsala, už mi zmizel :o( )

m1c4a1 řekl(a)...

elissa: Všichni pavouci jsou jedovatí. ;) Jen někteří víc, někteří míň. A asi nebude tak velkej, jako dospělí sklípkani. :-))

Anonymní řekl(a)...

Jo, tak tady kolem mě běhá celej den.. Už jsem mu dala i jméno, je děsně věrnej :oD http://www.cipis.net/~eliska/IMG_5067.jpg

m1c4a1 řekl(a)...

elissa: Informatik se ve mně nezapře - cipis.net? Neznáš náhodou Pihhana? :-) Má v Předklášteří tu síť na starosti nebo tak něco. :-)

Jinak ten pavouk je podle mýho amatérskýho odhadu pokoutník domácí.

Anonymní řekl(a)...

m1c4a1:Jop! :oD Já jsem z Předklášteří a Pihhana znám moc dobře. A jsem na té síti ;o) Pihhan ji myslím přímo nespravuje, ale pomáhá na ní a tak všechno okolo. Určitě ho znáš ze školy, ne?

m1c4a1 řekl(a)...

elissa: Tak od vidění a občas prohodíme nějaký to slovo.

luciiis řekl(a)...

no ja nevim nevim kdyby jsem nekde(a nevedela bych kde) v baraku mela takovyho pavouka... asi bych prespavala radsi na zahrade:D

m1c4a1 řekl(a)...

luciiis: A vidíš, já s ním přespal v pokoji a žiju. :-)

Anonymní řekl(a)...

m1c4a1: jo, já se víc bavím s Pihhanem než s jeho bratrem, ale nejsem si tím tak jistá, protože jak jsou dvojčata, tak je od sebe nerozeznám :oP

m1c4a1 řekl(a)...

elissa: To mi povídej! :-D V druháku, kdy nastoupil na FIT VUT i jeho brácha, tak jsem tomu bráchovi došel a začal se s ním bavit a on vůbec nevěděl, o co a o koho jde. :-D

Elissa řekl(a)...

m1c4a1: jojo, a jsou to pěkní ulejvači oba :oD Dneska jsem musela správci sítě pomáhat já, místo nich!!
Ne, oni jsou hodní, nebudu je pomlouvat.. :o)