23.4.07

Umřel mi pavouček. :-(

Včera jsem nachystal lignocel do větší krabice, že do ní dám pavouka Haplopelma lividum (jo, to je ten hezkej modrej). Vezmu jeho starou krabičku, otevřu, zlehka prohrábnu zeminu, abych viděl, kde je zase zahrabanej a najednou vidím svlečku a vedle ležet pavouka. Dobře, dnes nic měnit nebudu, nechám to na jindy, až ztuhne. Jenže na tom pavoukovi se mi něco nezdálo, byl takovej netečnej, normálně sebou pavouk aspoň trošku hýbe i po svleku, když na něj člověk třeba dýchne.
Nechal jsem to na další den. Vzbudím se, hned letím ke krabičce a pavouk pořád na tom samým místě s nohama pod sebou. :-( Obavy se potvrdily, pavouk v čerstvým 4. svleku umřel. :-(
Přemýšlel jsem proč a napadlo mě, že jsem ho asi vysušil. Ten pavouk potřebuje větší vlhkost a on ji tam měl celkem nízkou. Ale ne zas tak nízkou, aby jeden den běhal a druhej ležel s nohama pod sebou, aspoň myslím. Krabička byla blízko topného kabelu, kterého se možná i dotýkala. Sice je to "jen" 20W kabel, ale přímo na kabelu těch 40˚C bude. Pokud se ten pavouk svlíkl a nemohl nic dělat, jen ležel na krabičce, kterou vytápěl ten kabel na 40˚C, tak se asi o ni vysušil. :-( Ale je to jen moje domněnka, třeba byl nemocnej nebo tak něco.
Chudáček malá... příště si dám pozor. Jdu kopat hrobeček. :-/

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

upřímnou soustrast...

Elissa řekl(a)...

To je mi líto.. Takovej krásnej pavouk :o(

Anonymní řekl(a)...

A zrovna tenhle krasavec...no jo, co se dá dělat... ;(

m1c4a1 řekl(a)...

20. května je další terarijní trh, tak to zkusím znova... a budu opatrnější.