7.2.08

Vyhazov ze školy

Tak jsem na škole skončil. Bohužel, ani napotřetí nevyšla teoretická informatika, o které jsem před pár dny psal. A protože předmět opakuju z loňska, nezbývá, než se rozloučit. Sice jsem ještě podal žádost o děkanský termín a udělalo to tak ještě několik lidí, ale nevěřím, že by to uznali a kdyby ano, tak jestli se na to stihnu naučit. Letní semestr už začal a já na něj nechodím.
Ale nevidím to tak černě. Někdy příští týden, až budu oficiálně vyhozenej ze školy, si podám znova přihlášku na školu, měl bych být přijmutej bez problémů znova (na základě průměru za bakalářské studium), měli by mi uznat všechny úspěšně absolvované předměty a koncem září bych nastoupil do školy znova. Podmínkou je mít 30 kreditů za semestr, což jsou bez diplomky a TIN, kterou budu muset opakovat, ještě cca další 3 předměty, to bude lážo plážo.
Během toho půl roku, co nebudu na škole, bych si chtěl trochu máknout a nabrat nějakou tu pracovní praxi. Ta je totiž v mém oboru ceněná možná ještě víc, než nějaký titul. Dopřekládám (konečně!) tu rozdělanou knížku a pak si zkusím najít nějaký programátorský job, ideálně něco na doma, podobně, jak jsem pracoval poslední letní prázdniny. Samozřejmě za lepší platové ohodnocení.
Takže jak říká, není to snad taková hrůza. Jen mě mrzí, že jsem do toho učení vrazil tolik času (učil jsem se na to poctivě víc, než na všecky ostatní předměty dohromady) a nervů a nic z toho nebylo. Statistika 184 udělalo, 185 neudělalo také o něčem svědčí: chyba asi nebude jen ve studentech, ale asi i v přemrštěných požadavcích na zvládnutí předmětu. A to zrovna u teoretické informatiky, kterou člověk v praxi už asi nikdy neuvidí. No, snad se za půl roku zadaří se silnějším základem, co mám z toho nekonečně dlouhého učení.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Děkanský termín na VUT? Kde to žiješ? Tam přece nic takového není.

m1c4a1 řekl(a)...

Údajně je a loni díky tomu nějakej borec dal předmět. Proto jsme to hromadně podávali. Už mi došlo zamítnutí. :-> Nic jsem od toho nečekal, ale zkusit se to může. Údajně se to povoluje, jen když byl člověk třeba nějak vážně nemocnej apod.

Anonymní řekl(a)...

Jo, taky jsem slyšel, že to někomu vyšlo, ale je to urban legend. Zkušební řád VUT to neumožňuje. Údajně to bylo zrušeno tak před 15 lety.

Anonymní řekl(a)...

"A to zrovna u teoretické informatiky, kterou člověk v praxi už asi nikdy neuvidí."

Jak kdo. Sorry, ale od IT magistra bych znalost TI docela očekával...