3.9.08

Rozbitý notebook

V pondělí se mi přihodila taková nemilá věc. Odskočil jsem si na 15 minut do obchodu pro rohlíky, vrátím se k zapnutýmu notebooku a co nevidím - zhaslá obrazovka. Myslel jsem, že jen naskočil nějaký úsporný režim, obnovit se z něj se však nepodařilo. Po dalších neúspěšných pokusech následoval reset. Notebook ani poté nanaběhl. Jen se rozsvítila na chvíli LED dioda disku, zahučel větrák a ticho.
Další den ráno jsem vyrazil do servisu ho reklamovat - ještě necelý 2 měsíce mu zbývala záruka. Tam ho bez problémů převzali, otestovali, řekli, že to nejspíš bude deska a že si mám pro něj v pátek dojít, že by to už mělo být.

Takže jsem tei až do pátku bez notebooku! Bez mé pravé ruky! Pravda, mám doma PC, ale to už má cca 7 let a poslední půlrok na něm nějak divně funguje grafické rozhraní - chvilka práce v něm se rovná zatuhnutí počítače a následnému resetu. Asi něco špatného s hardwarem. Bezproblémově funguje pouze linuxový terminál, tedy příkazová řádka. Moje jediné programy, co používám, jsou tedy finch (textová verze Pidginu), irssi a elinks (+ ncmpc na poslouchání hudby). Nepodařil se mi rozjet mplayer či cokoliv, co by zobrazovalo obrázky přes framebuffer či svgalib, takže vidím jen a pouze písmenka. :-( Nějak to přežiju.
S elinksem zjiš>>uji, jak jsou dnes všechny weby dělané na moderní prohlížeče: přihlásit se na facebook či na nějakou lehce složitější stránku se téměř nedá. Jsem zvědav, jak blogger vezme tento příspěvek, který taky píšu v linksu, snad jsem to nepsal zbytečně. :-P

Co mi hlavně vadí, je to, že do pátku nemůžu pracovat. :-( vmware na tomto starém PC nerozjedu (a kdyby ano, tak nerozjedu v WinXP+Win2003 Server + Oracle + Visual Studio 2003), tak musím čekat... Snad to spolupracovníci pochopí.

Žádné komentáře: