7.2.09

Škola za mnou a přede mnou

Tak mi tento týden končí semestr. Ještě teda čekám na zkoušku z předmětu SIN, ale popravdě myslím, že jsem to nedal. Ono je to už ale jedno, protože se mi hlavně nepodařila dát matematika (MAT). Tu jsem již v předchozím studiu dal (podobně jako SIN), bohužel mi nebyla uznána a tak jsem ji musel opakovat a teď si na mně smlsnula.
Ale hlavně jsem po 2 neúspěšných letech zvládl teoretickou informatiku (TIN)!! Ano, ten předmět, který způsobil můj vyhazov ze školy. Mám z toho nehoráznou radost, nejtěžší předmět studia za mnou! MAT a SIN se dá příští zimní semestr, zas tak těžký to není, jen jsem tomu nevěnoval takovou přípravu, protože jsem se soustředil na TIN.
Příští týden začíná letní semestr. Protože jsem nedal povinný předmět, nemůžu psát diplomku a zúčastnit se státnic, ty mě čekají až další léto, půjde-li vše dobře (a nebo možná následující leden v zimním semestru, to budu zjišťovat až pak). Tento semestr mě tedy čeká normální studium, ještě budu muset 2 předměty zaregistrovat navíc namísto diplomky, která je za 10 kreditů. Čekají mě tedy následující předměty:
  1. Agentní a multiagentní systémy - již jsem dělal, taktéž mi to nebylo uznáno. Snad mi tam bez problémů uznají ten projekt, co jsem už udělal. Co si pamatuji, tak předmět mě zas tak moc nebavil, hodně nicneříkající teorie a vzorečků ala MAT. Ale už aspoň tuším, co čekat, tak snad to půjde.
  2. Kryptografie - toto téma mě celkem zajímá, takže jsem zvědav, jak předmět mé představy uspokojí. Přednáší to docent Hanáček, s ním jsem zatím nic neměl, tak uvidíme.
  3. Petriho sítě - strašák letního semestru. Nemám o něm moc informací (s Petriho sítěmi jsem se setkal jen stručně v jednom předmětu), jen jsem si kdysi prolistoval v knihovně brožuru tohoto předmětu a bude to peklo. Přednáší to profesor Češka, tedy ten samý, co přednášel teoretickou informatiku. A předmět samotný na ni navazuje. Proto se na něj radši pořádně zaměřím.
  4. Simulační nástroje a techniky - tento předmět jsem již také dělal a celkem mě bavil. Přednášel doktor Peringer a to mu jde celkem dobře. Doufám, že uznají i můj projekt (simulace padání zrn písku :-); už nějak tuším, o co jde, tak to snad zvládnu. Jen je třeba dávat na Peringerovy špeky na zkouškách.
  5. Pokročilé operační systémy - i tento předmět jsem již dělal a nebyl mi opětovně uznán. Takže zase spoléhám na uznání projektů. Samotný předmět byl myslím v pohodě, je to o Linuxu & spol., takže celkem pohodové téma, jen toho bylo moc.
Zbylé předměty ještě promýšlím, v pondělí půjdu na studijní oddělení si je nechat zapsat. Pravděpodobně vezmu nějaké lehčí předměty, asi Internetové aplikace a nějaký předmět věnující se počítačové grafice.
Předmětů tedy budu mít dohromady 7, což je celkem dost na 1 semestr, ale pokud mi uznají v ostatních předmětech projekty, neměla by to být taková zátěž. Zvládnu-li to všechno udělat, budu si nejspíš příští školní rok brát jen ty předměty, co jsem nedal (MAT + SIN), takže pak by bylo učení úplně pohoda. Jen to musím tento semestr ještě vydržet.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Šikula, gratuluju :-)