15.9.07

Grand Prix Fitness Vyškov 2007

Byl jsem pozván kámoškou Alčou na soutěž v bodyfitnessu ve Vyškově. Taky tam soutěží a že tam ráda uvidí někoho, kdo jí bude fandit. Tak proč ne, na podobné akci jsem nikdy nebyl, tak proč se nemrknout.
Cesta tam nacpaným autobusem byla nez problémů, pak jsem asi půl hodiny chodil po Vyškově a hledal ten Posádkový dům armády, kde se akce měla konat. Můj orientační smysl nezklamal :-D a skutečně jsem to našel jen podle toho, jak jsem se den předtím díval na mapy.cz. :))
Zaplatil jsem vlez (100 Kč), usadil se pěkně vepředu, chvíli čekal a pak to začalo. Byly tam 4 kategorie (ženy do/od 164cm, kulturistika ženy a kulturistika chlapi). Předem říkám, že v bodybuildingu a fitnessu se nevyznám do detailů, vidím to jen jako laik, tak ať mě případní "profíci" nekamenují. :-)
Ženy-bodyfitnessačky nastoupily do řady a pak se na povely hlavního rozhodčího otáčely doprava o 90˚, rozhodčí i diváci si je prohlédli. Myslel jsem, že se to bude konat v komorní a tiché atmosféře, ale zaskočilo mě skandování fanoušků jako "vydrž!", "roztáhni ty záda, ještěě!". Já jako laik jsem nepoznal, kdo má jak kvalitní svaly atd., proto mi to znělo zvláštně. :-) Rozhodčí si pak vybírali adeptky, které je (asi) zaujaly nejvíc a chtěli je "porovnat".
Pak nastoupili kulturisti, muži a pak ženy. Ti měli jiné sestavy, rozhodčí jim říkal, ať ukážou bicepsy zepředu, zezadu, záda, břicho, stehna a každý z nich zaťal a držel, co nejvíc to šlo. Člověk si řekne, že na tom není nic náročnýho, jen se ukazovat, ale když jsem viděl, jak z těch chlapů lil pot, tak to asi makačka byla (a opět výkřiky jako "odpočívej, vydýchej se", takže na tom fakt něco bude).
Pak byly nějaké ty exhibice, kdy se každý ukazoval jak chtěl, a poté vyhlášení výsledků. Neviděl jsem to už celé do konce, odjížděl jsem domů s dvěma kámošema Alči, co tam byli taky a jeli náhodou přes Kobylnice. Nicméně to hlavní jsem viděl, výsledky se dají zjistit třeba zde.
Závody se mi líbily, poznal jsem zase něco nového. Osobně bych to dělat nemohl, a to nejen proto, že na to nemám tělo. :-D Chce to asi pevný nervy a trochu exhibicionismu v těle. Když se to tak vezme, tak si je rozhodčí prohlíží jak maso v krámě. :-)) Navíc nabablaný čímsi hnědým kvůli zvýraznění svalů. Zajímavé bylo i osazenstvo v řadách diváků, často samí namakaní hoši, ale i ženský... U některých jsem i já laik poznal, že to není nabraný normálně, ale pomocí nějakých steroidů. Holt když to někdo nedělá závodně a nehrozí mu za to penále...
Každopádně jako motivace je to fajn věc, snad se jim někdy aspoň trošku přiblížím. :-)

5 komentářů:

Elissa řekl(a)...

Tyjo ty ženský jsou ukázkově ošklivý.. Zdá se mi, že takováhle "žena" to nemá v hlavě až tak v pořádku.. :oD Ale jen můj osobní názor ;o)

m1c4a1 řekl(a)...

Jako je fakt, že některý mi přišly takový umělý, ony se musí chovat nepřirozeně při těch pózách, aby vynikly svaly a prý se hodnotí všecko, včetně úsměvu atd.
Jinak byla tam kategorie ženskej bodyfitness a ženská kulturistika. V bodyfitness je kladen důraz na tu ženskost, ty holky by měly vypadat pořád jako ženský, jen s vysportovanou figurou. Žádný ramenatky. A jak jsem se dozvěděl, většina bodyfitnesaček jsou ty, který neuspěly v kulturistice, protože tam jsou nároky jiný.
Jinak myslím, že naživo, bez všech těch barviv po těle, při normálním jídle, pití atd. vypadají ty v běžným životě holky dobře. Znám teda jen jednu :) a o té to platí, myslím ale, že s ostatníma to bude obdobný.

All řekl(a)...

To jako myslíš mě, Míšo? :-), tak děkuji za kompliment :-). A doufám, že ještě k tomu to v hlavě v pořádku mám :)))!!a jsem pořád žena :))))

m1c4a1 řekl(a)...

Jsi to tady našla?? :) Ano, myslel jsem tím tebe, páč jak jsem psal, žádnou jinou bodyfitnessačku neznám. :)

Anonymní řekl(a)...

Tak jestli se chcet pořádně vypracovat nějaké fitness nářádí na doma seženete skvěle zde: http://www.cyklistika-fitness.cz/