20.8.07

Hellsing - seriál

Před pár dny jsem se dodíval na 13-dílný anime seriál Hellsing. Stejně jako většina lidí jsem myslel, že to má něco společného s filmem Van Helsing s Hughem Jackmanem, ale už v rozdílu názvů je vidět, že jde o odlišné filmy.
Hellsing je název organizace, která se stará o hubení upírů a jejich posluhovačů ghůlů. Hlavní hrdinkou je Victoria Seras, policistka proměněná v upírku pravým upírem jménem Alucard (viděl jsem už i Arucard, ale na netu je častější to první). I ten bojuje paradoxně proti upírům, je to jeho úkol, protože slouží svému pánu, lady Integře, která je hlavou organizace Hellsing.
Film opět není žádná pohádka, ale horror a to kvalitně udělaný. Nakreslené je to moc dobře, příběh má spád a je zajímavý. Každé anime má něco specifického, u Hellsingu jsou to zbraně. Detailně prokreslené revolvery, obzvláště ten Alucardův, na které jsou majestátní záběry, toho je seriál plný. Další věcí, která je častá, je nošení kulatých brýlí u téměř každé důležitější postavy. Ono se to v těch ponurých záběrech dobře leskne a když z temné siluety vystupují jen dvě bílá kolečka místo očí, dodává to na děsivosti.Příběh je vcelku jednoduchý, během 13 dílů se toho moc stihnout nedá. Smiřování Victorie s faktem, že je také upírkou a musí sát krev, útok na samotnou základnu organizace Hellsing, řešení problému uměle vytvářených upírů, konflikt s 13. papežskou divizí z Vatikánu a jejich šíleným obrovitým knězem, co to umí dobře s mečema a na závěr souboj s upírem vyššího řádu, který dá Alucardovi trochu zabrat.
Jako oddychovka moc pěkná věc, není to tak dějově složité jako GITS nebo NGE a dá se na to dobře koukat... Alucard je sympaťák. :-)

Žádné komentáře: