13.10.06

Geek test - mám 38%!

Tak jsem si po delší době udělal zase Geek Test a vyšlo mi 38,067006% "geekovitosti" = Major Geek.
Abych se dostal nějak do normálu, potřeboval bych tak 30%. :-)) Sakra. :-)

Co je to vlastně geek? Wikipedia to popisuje takto:
Geek [gi:k] je pojem z angličtiny, ve které vyjadřuje osobu, která má hluboké technické nebo odborné znalosti, talent a obzvláštní zapálení pro svůj obor. Toto zapálení je tak silné, že bývá někdy popisováno jako obsese.
Výraz geek často bývá spojován s výrazem hacker. Hacker bývá člověk dokonale ovladající programovaní alespoň v jednom počítačovém jazyku, dokonale znající operační systém, který používá.

Jinak vpravo ve sloupečku je možno vidět i můj geek code. :-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

uups, tak s takym geekom som este cest nemala. ked ma raz spoluziak tymto pojmom oznacil, som si hnes spravila geek test (19.5%) a spravila minianketu vo svojom okoli ... a zistila som, ze mozem pokojne spavat, pretoze priemer bol tusim okolo 32% (a dost tesne okolo toho). takze relativne ozaj geek nie som (pozn. studujem PhD teoreticka informatika, spec. krypto). hej, to sem sice nepatri, ale si v komentari k anickinmu clanku napisal,ze nepoznas informaticky duchom (ja taka nie som). podla mna je to aj tym, ze studujes vut. vo viac "akademicko-teoreticky ladenych" lokalitach (UK) by sa urcite nejake nasli.

m1c4a1 řekl(a)...

Hmm, to je zajímavý - teoretická informatika a jsi menší geek než já? :-) Je fakt, že čím dýl studuju informatiku, tím míň to beru jako velký hobby, ale jako věc, kterou se živím... už holt u toho nesedím tak moc a neprogramuju s takovým elánem jak dřív. Ke konci semestru se těším, až už si dám od všech počítačů oddech. :-) Tím i klesá moje geekovitost - Dračí doupě už nehraju jak dřív apod.
Máš pravdu i s tím, že na VUT jako víc praktičtější škole bude těch bab asi víc, co to dělají pro budoucí povolání a ne pro potěchu z jedniček a nul. :-)

Anonymní řekl(a)...

no hej, este som zabudla spomenut, ze som si dost geekovitosti nahrala aj s oblubou sci-fi a fantasy, a istymi, hoci nevelkymi skusenostami s dracakom a pod. a teda nie na laske k nulam a jednickam, ako by si niekto mohol mysliet. a mas uplnu pravdu. na strednej som bola asi prikladny nerd, ale ked v tom clovek lieta nejaky siedmy rok ... sa to nadsenie trochu vytrati;) Inak ma Rune a niektori ostatni povazovali za geeka silnym nedopatrenim. ako som im uz niekolkokrat vysvetlovala, ja vazne nie som militantny linuxak a privrzenec vimu. akurat, ze ma v 18 nie z mojej vlastnej vole posadili k vimu a plaintexu. No a potom boli konfiguraky uz optimalizovane, tak som nikdy nemala potrebu prejst na emacs. Od 15 som tiez postupne pouzivala elm, pine, mutt, tak preco by som to teraz mala menit na thunderbird? no a v 19 som chcela vynovit na kompe software, tak som sa s doverou obratila na kamarata, ze ci mi nenainstaluje linux ... no a skoncila som so slackom. ale v konecnom dosledku o mojej negeekovitosti svedci fakt, ze stale povazujem za najrychlejsi sposob riesenia problemov s kompom priamu otazku nejakemu expertovi, co sedi par metrov odo mna. alebo mu rovno podstrcit laptop;)

m1c4a1 řekl(a)...

Máš výhodu, že ti ten expert neřekne RTFM... možná máš výhodu v tom, že jsi něžnější pohlaví. :)
Jako IT geeci jsou prostě ti, co mají sezení u počítače jako životní styl. Mě to baví, dělám to rád a dělám s ním často, ale hledám i jiný zájmy a obory, co by mě mohly bavit. Informatici mají třeba taky jiný zájmy, než počítače, jenže tyto zájmy jsou kupodivu ve většině případů stejný. :-) Kdo z pořádných "počítačovníků" nehrál Dračák nebo něco podobnýho, kdo nečetl fantasy a scifi literaturu? Kdo nezná Červenýho trpaslíka? Kdo nemá problémy s balením opačnýho pohlaví? :) Holt pro geeky jsou nějaký společný rysy ne přímo související s počítačem, to je to zajímavý.

Anonymní řekl(a)...

zajímavý, vyšlo mi 30.57 :D

Anonymní řekl(a)...

este ohladom tych dievcat na vut ... ja som skor myslela, ze tam nie su ziadne. pokial tam nejake su, povedala by som, ze su daleko vacsie informaticky duchom, nez tie z matfyzu, aspon v priemere. ono totiz velka cast dievcat na mff imho studuje informu kvoli tomu, ze ... odrastli na sustredkach, chcu ist na matfyz, a rodina a okolie im vtlka do hlavy - ze, no dobre, ale ked uz, tak aspon daco prakticke, ved co s matikou? no a potom mozu pokojne skoncit pri vycislitelnosti, logike, dokazovej zlozitosti;)
btw. akurat teraz mi negeekovitost dava pekne zabrat. last.fm ma vcelku zaujalo, tak som si povedala, ze to rozchodim. uhm,... keby tak qmake bol ochotny vygenerovat makefile. qt4 mam, hoci dapper mi nebeha uplne hladko a pri instalacii balikov hlasi chyby s postprocessingom, ale na to som si uz zvykla. browsit ubuntuforums ma uz silne nebavi a do updatu na edgyho sa mi tiez nechce. tak sa holt asi uchylim k obvyklemu sposobu (poslednemu:) - opytat sa.

m1c4a1 řekl(a)...

A nebo nainstalovat binárky. ;))

Na VUT je to momentálně tak, že v našem ročníku sice holky jsou (4 na 300 kluků), ale informatičky duchem fakt nejsou. Znáš to - ony se dokážou naučit na zkoušku nebo danou látku, to jim prostě jde. Ale nedělají to proto, že by z toho měly osobní potěšení.
Mám kámoše, taky informatika, kterej programovat a tak všecko umí, ale dělá to jen pro školu, jinak ho to vůbec nezajímá.

Anonymní řekl(a)...

zivot je tazky. uz mam toho plne zuby. akeho klienta na last.fm pouzivas. ja som si najprv stiahla toho zo stranky, ale qmake mi po spusteni stale zobrazi len man page, i ked som uz ohladom qt4 doinstalovavala kdeco. nie je bug v source? skusala som to potom s last-exit. aptitude sa poriadne zapotil, kym sme doinstalovali vsetky balicky, ale nakoniec mi moj felagund zahlasil, ze instalacia dopadla uspesne. nuz, klienta sa dari spustit, ale ked sa pokusam nieco prehrat, nahle zdochne. navyse niektore klikatka su mrtve uz po spusteni, takze vobec neviem, ako s tym na scrobbling a podobne. este stale obhajujem linux ... ale moj skolitel mi hovori, ze som este primlada. casom vraj prejdem na nejaky normalny operacny system (Mac), lebo pochopim, ze ludia starnu rychlejsie nez sa linux stava spolahlivym a dobre podporovanym:)

m1c4a1 řekl(a)...

Používám Last.fm-1.1.4, ta nová betaverze mi taky padá, je to chujovina. Jestli chceš, tak se mi ozvi (ICQ či jabber tam máš) a já bych ti to poslal.