22.10.06

Komunální volby 2006

Tak jsem si byl v pátek pěkně odvolit v našich komunálních volbách. Pěkně ve 14:00 jsem vyrazil, občanku ukázal, chvíli tam hledal propisku, zakřížkoval KDU-ČSL a tradá domů s dobrým pocitem, že jsem něco udělal.

Proč zrovna KDU-ČSL?
Co se politických stran týče, tak nejsympatičtější mi je strana Zelených, které jsem volil před 4 roky v Senátních volbách. A volil jsem je i teď v červnových volbách do Parlamentu. V 18 letech, kdy jsem poprvé volil, jsem dal hlas ČSSD, tehdy ještě za Miloše Zemana. Teď, po všech aférách se Špidlou, Grossem a Paroubkem, nemá ČSSD šanci. Jsem spíš levicově zaměřený a sociální přístup mi nevadí, ale to, co vyvádí v posledních měsících, mě dost odpuzuje. Chyba není ve straně, ale v lidech. Teoreticky by byl i komunismus krásným zřízením, jenže nepočítá s tím, že jsou lidi svině a budou se snažit vždycky hrabat pro sebe. Proto je nejspíš nejvhodnější řešení kapitalismus a pravice. Nicméně my snílci, kterým je blbě ve světě, kterej se žene za materiálním uspokojením, za penězi za každou cenu, my preferujeme mírnější postup. No a proto se Strana Zelených zdá názorově nejbližší.
Ale zpět k tématu - proč tedy KDU-ČSL. Odpověď je prostá: u nás se volilo do zastupitelstva 15 členů. Z toho na listu s kandidátama byly jen 2 strany: KDU-ČSL s 15 členy a KSČM s 1 členkou. Komunisty nepodpořím a u lidí z KDU-ČSL mi je vcelku jedno, kdo bude "nahoře". Takže jsem preferenční hlasy ani nedával a zaškrtnul celou stranu.
Holt budu muset v příštích volbách kandidovat za Zelený, ať to máme pestřejší. :-D

Jak přesně to dopadlo u nás v té naší vesničce, se můžete podívat zde.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No a z podobného toho důvodu jsem já volit vůbec nebyla - u nás je 7 kandidátů a volí se 7 zastupitelů...takže fraška...:-D

m1c4a1 řekl(a)...

Tam pak hrají spíš roli preferenční hlasy, na který se přihlíží třeba při volbě starosty.

Anonymní řekl(a)...

Tak to už je mi srdečně jedno - hlavně, když to nemusím dělat já... :-D

m1c4a1 řekl(a)...

Tebe neláká být starostka? ;))

Anonymní řekl(a)...

Máš pocit, že nemám co na práci, viď? ;))