7.5.07

Budu kupovat štíra

Přemýšlím dost vážně (tak na 95% jsem rozhodnutý, že ano) o koupi nějakého štíra na dalším terarijním trhu 20. května. Nějak mě prostě zlákalo zkusit i je.
Nejprve jsem si něco zjistil na celkem dobře udělaných stránkách http://www.sweb.cz/marid01/ (údajně je to skoro doslovný přepis knihy "Štíři" od Fr. Kovaříka) a přemýšlím o druhu Pandinus imperator, což je jeden z největších štírů (na obrázku dole), ale zároveň není skoro vůbec jedovatý, použije spíše klepeta než "žihadlo", je odolný a prostě vhodný pro začátečníka. Navíc je to moje znamení :), tak proč nezkusit i toto nové zlatíčko? :))
Jinak na burze asi znovu koupím Haplopelmu lividum, která mi před pár týdny uhynula. Je to náročnější druh na chov, tak si budu muset dávat větší pozor.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Se mi o těch štírech dneska zdálo, fakt. :D A dokonce jsem si v tom snu jednoho mrňavoučkýho koupila. :D

m1c4a1 řekl(a)...

No vidíš, mně se zase zdálo, jak jsem oblíčenej armádou zombií a pak jsem se postupně stával jednou z nich. V okamžiku, kdy jsem se stal nemyslící mrtvolou, jsem se probudil. :)) Ale to je offtopic. :D

Třeba se mi o nich taky bude zdát, až mi budou hromadně utíkat. :D

Anonymní řekl(a)...

No a dneska se mě zdálo o těch tvých pavoucích, jeden ti u mě utekl a kousl tě. Já ho pak chytla, a když jsem ho chtěla vrátit do toho skleněnýho terárka, tak tam byla obrovská Geniculka, ani se tam sama nemohla vlézt, a po ní lezla další asi 10 centimetrová potvora. :D