27.5.07

Elfen Lied

Během průběžné přípravy na 2 opravný zkoušky jsem shlédl 13-dílný anime seriál Elfen Lied. Jako příznivce temných a ponurých anime filmů jsem si na doporučení vybral právě tento. Pokémoni, Full Moon atd. jsou sice anime taky, ale ne vše, co je kreslený, může být nutně pro děti, Elfen Lied je toho příkladem.
O co ve stručnosti jde? Na Zemi se objeví nová rasa humanoidů, navlas podobných lidem, zvaných Dicloniové. Oproti lidem jsou odolnější a mají jakési neviditelné ruce zvané pracovně vektory, kterými mimo jiné dokáží celkem efektivně zabít člověka. A o to ve filmu není nouze - roztrhaná těla, usekané hlavy a končetiny létají vzduchem se spoustou krve v každém dílu. Lidé se Dicloniů bojí, protože je jim jasné, že jsou lepší rasou, než homo sapiens a díky jejich agresivnosti se neštítí lidstvo hubit, proto jsou tito mutanti hned v dětství preventivně zabíjeni.
Jeden Diclonius však z výzkumného ústavu uteče a žije v jedné rodince. Nezabije je, protože trpí rozdvojenou osobností a jeho vražedné já se objevuje jen někdy. K jeho eliminaci je vyslán další Diclonius a ke konci ještě jeden... nebudu tu moc rozebírat děj, se na to podívejte sami. :)
Film je tedy dělán jako horror, avšak ty nehorrorové části jsou dělány na můj vkus až moc pohádkově. Respektive lehce do hentai, Japonci jsou úchylní na mladý lolitky, proto tam skoro žádný hlavní protagonista nemá víc jak 18 let. Takže dětské "ťuťuňuňu" se střídá s nevinnými záběry nahých holčiček a brutálními vraždami.
Film byl celkem zajímavý, i když třeba Blood+ na mě udělal větší dojem. Ale doporučuju všem příznivcům krvavých anime filmů.
Lepší recenzi si můžete přečíst třeba tady,tady nebo velmi podrobně zde.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ten poslední obrázek je dostatečně výmluvný, tohle mi laskavě nepouštěj. :)

Anonymní řekl(a)...

Vypadá to na doost dobrej seriál...chtěla bych se tě zeptat, kde jsi to viděl??? Já to nemůžu nikde najít...třeba jsem debil XD kdo ví 8D...můžem mi to napsat na maila...kukina.lina@seznam.cz...dííky mooc

m1c4a1 řekl(a)...

Někde na torrentech jsem to našel... myslím, že z demonoid.com, ale tam se potřebuješ registrovat a ne vždy jsou ty registrace otevřený.