10.8.07

Frets on Fire

Nejsem nijak zvlášť velkým fanouškem rocku, jsem spíš na elektronickou hudbu, ale co miluju, tak jsou melodický kytarový sóla. První mě takhle uchvátil JerryC a jeho Canon Rock. Od té doby si takový strunový záležitosti vychutnávám víc, protože si u toho dokážu představit, co je to za obratnou práci prstů. Teď se ke mně dostala hra, díky které takový kytarový mágy oceňuju ještě víc.
Hra se jmenuje Frets on Fire a je ke stažení zdarma a to i ve verzi pro Windows. Je to klon hry Guitar Hero, která obsahuje mnoho songů k odzkoušení; Frets on Fire má jen 3, i když Defy the Machine se mi líbí taky moc. Popravdě - není problém na torrentech najít ten x-megabytovej balík z Guitar Hero a importovat ho do hry, a pokud nechcete krást, tak existuje několik souborů pro stažení zdarma zde.
No a v čem hra spočívá? Na "běžicím pásu" se k vám sunou jednotlivé klávesy, které musíte v pravou chvíli stisknout, případně i držet a nesmíte zapomenout ani "trsnout". Obtížnosti písniček jsou různé, můžu říct, že na Easy se dá zahrát po troše cviku nad 90% vše, ale Medium už je na mě moc. :-) U obtížnosti Amazing jsem se jen zasmál, když se mi povedlo sem tam zmáčknout pár čudlíků. :-D
Z popisu to nijak chytlavě nevypadá, ale během hry je to jiné - když cítíte, že se vám daří a hrajete jako kouzelník... no doporučuju jen stáhnout a odzkoušet. :-) Já jdu trénovat na ten Canon Rock... jak to vypadá, můžete vidět na videu:

Jinak hodně lidí se mě ptá, jak přidat do hry nové písničky. Vše je popsáno v komentářích k tomuto článku, kdyžtak i tam směrujte ostatní dotazy.

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kde si pls sehnal tuhle písničku do Frest on fire???

thx

m1c4a1 řekl(a)...

No přesně už si to nepamatuju, bylo to na nějakým torrentu, viz Google.

Anonymní řekl(a)...

Jakým způsobem nahraju ty songy do frest on fire

m1c4a1 řekl(a)...

Nakopírovat (případně rozbalit) do adresáře data/songs.

Anonymní řekl(a)...

Nakopírováno a funguje to perfekt dík

Anonymní řekl(a)...

cus chtek bych se zeptat nakopiroval sem si songy do hry ale nejak mi to nechce jed,jak si v menu hry vybiras ty kazety tak kliknu na kazetu vyberu obtiznost a ukaze se mi Guitar Tuning nevim co to znamena ?

m1c4a1 řekl(a)...

To se nahrává ta písnička a noty k ní, mělo by to trvat chvíli a pak by normálně měla naskočit hrací plocha.

Anonymní řekl(a)...

aha tak to zkusim diky

Anonymní řekl(a)...

cau sice newim jestli mi ty vsechny rady se songama pomuzou ale chci ti rict ze to tu mas dobry!

Anonymní řekl(a)...

ahoj, ja jsem sice cetla vsechny ty komentare, ale jeste jsem jeka nepochopila, odkud mam ty songy vzit?dik

m1c4a1 řekl(a)...

Songy musíš buď stáhnout z netu (třeba z keyboardsonfire, kde jsou jen free a volně dostupný písničky) a nebo importovat ze hry Guitar Hero, což je taková lepší verze Frets on Fire, akorát běží jen pod Windows. Popravdě i ta několikagigabytová sbírka songů z GH jde stáhnout z netu, stačí zadat do Googlu a vypadne odkaz na torrenty.

Anonymní řekl(a)...

skuste http://fretsonfire.wikidot.com/custom-songs je tam kopa pisnicek do tydle hry

Anonymní řekl(a)...

vite někdo kde se daj do hry frets on fire sehnat český songy

Anonymní řekl(a)...

prcetl jsem si tady vsechny komentare ale nic z toho mi nefunguje kdyz chci pridat písničku tak mi to hlasi nejakou chbu o kodovani souboru nevite co stim???

Anonymní řekl(a)...

precetl jsem si tu vsechny rady ale nefunguju kdyz si tam chci pridat pisnicku tak mi to hlásí chby v kodovani nebo neco podobnyhu mohly by ste mi stim pomoct???