18.2.07

Politický kompas

Na stránkách http://www.politicalcompass.org/questionnaire je možné si udělat (anglicky) test, který krásně ukáže vaši politickou orientaci. Vyplníte pár desítek otázek, co se týkají různých postojů na život, společenství, náboženství apod. a dostanete výsledek v podobě pěkného grafu.
Tak rok zpátky jsem si tento test dělal, vyšlo mi to takhle, i teď vypadá moje politická orientace dost podobně - ekonomický postoj levice/pravice: -3.50, sociální postoj svobodný/autoritativní: -1.23 (víceříkající obrázek zde). Takže jsem takovej nekonfliktní levičák. :) Moc podobných známých osobností tam není, nejblíže jsem snad jen Gandhímu, ale ten byl ještě větší levičák. :)

Klidně do diskuze pište vaše výsledky. ;)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak můj výsledek je ještě o jedno víc doleva, jinak stejný.. :D

m1c4a1 řekl(a)...

No tak to seš úplná paní Gándhíjová. ;))

Anonymní řekl(a)...

anarchistic (moderate) libertarian - ale ziadne prekvapenie, robila som si ten test uz predtym. akurat som bola vtedy trochu blizsie k autoritarstvu, ale prehodnotila som niektore predosle nazory. napr. si myslim, ze adopcia by mala byt povolena jednotlivcom, nie iba parom a potom je uplne fuk, ci je ten dotycny homosexual ... ak dietatu dokaze dat do zivota viac nez detsky domov.

Anonymní řekl(a)...

no já to mám blíž na střed, -1,5 a -1,9
jak pak mám někoho volit :-D

m1c4a1 řekl(a)...

Tak některá z velkých stran to nebude, snad jen Strana zelených.