17.6.07

Frappr!

Frappr! je zajímavá interaktivní webová aplikace založená na Google Maps. Její původní smysl byl v tom ukázat světu, kde vlastně na světě žijete. Postupně přibývaly další a další funkce, Frappr! se stále vylepšuje (i když je to paradoxně po celý ty dlouhý měsíce jen beta verze). Dalšími funkcemi je tedy například sdružování do určitých skupin (něco jako na Last.fm, jen tady se nesdružuje podle hudebního vkusu, ale podle geolokace), přidávání obrázků k různým lokacím (i když tuto funkci teď má i Google Earth), můžete vidět, kdo z uživatelů Frappru je k vám nejblíže, samozřejmostí je dopisování a psaní vzkazů, komentování jednotlivých míst.
Na mapě níže můžete vidět, jak zhruba vypadá rozhraní Frappru! Pomocí znaků + a - (nebo scrollováním kolečkem myši) si přibližujete a oddalujete mapu a objevujete nepoznané. :)
Nevýhodou může být (pro mě) trochu neintuitivní ovládání, těžko se na těch stránkách hledá, co kde jak a kam. V profilu mám sice nastavenu svoji lokaci přímo na náš barák, v mých mapách se však ukazuji obecně jen do obce, kde bydlím. No snad to časem ještě doladí.

Žádné komentáře: