25.6.07

Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG

Před pár týdny jsem psal o seriálu Ghost in the shell - Stand Alone Complex. Našel jsem si jeho pokračování, zkráceně nazvané GITS: SAC 2nd GIG. Tentokrát má 26 dílů a je to stejná lahůdka jako první série.
Rozepisovat děj dopodrobna nemá smysl, protože by to bylo na knihu a navíc bych tím mohl odradit případné zájemce. Příběh je totiž něco úžasnýho, takhle kvalitní a propletený děj, u kterého musíte opravdu přemýšlet (myslím, že si budu muset pustit celou sérii ještě tak 2x, abych ho pochopil úplně do detailů), to se jen tak nevidí. Děj se začne točit okolo fenoménu Jedenácti jednotlivců, kteří se snaží upozornit na špatnou situaci mezi uprchlíky a kteří páchají na první pohled nesouvisející teroristické útoky. Vláda se situaci snaží vyřešit, avšak není to tak jednoduché, jak se zdá, protože zájmy opět vedou až do nejvyšších vládních příček a tím se pátrání Sekci 9 výrazně komplikuje. Postupně se na scénu dostává bývalý voják a kompletní charismatický kyborg Hideo Kuze, který se snaží mezi uprchlíky vyvolat revoluci. Mimo jiné ho spojuje jistá událost v minulosti s Majorkou Motoko. Jak se časem ukáže, prohnilé vládní špičky plánují oblast s uprchlíky srovnat jadernou zbraní a zakamuflovat to tak, že zbraň použili samotní uprchlíci.
Na scéně se objeví opět úžasně ukecané Tachikomy, v posledním díle mi z nich téměř zvlhnul zrak :-). Seriál prostě doporučuji všem, jen upozorňuji, že to není ten typ seriálu, u kterého můžete dělat ještě něco dalšího. :-)
Musím ještě omrknout film Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society, ten jediný jsem ze dvou sérií seriálů a tří filmů neviděl. A doufám, že vznikne nějaké pokračování.

Žádné komentáře: