30.12.06

Strategie učení se na zkoušky

Je 30.12. Vstávat budu v cca 11 hodin. Zbývá mi do zhruba půlnoci, než půjdu zase spát, 15 hodin, co můžu něco dělat.
Zítra je 31.12. Vstanu v 10, v poledne mám jít k našim na oběd, tam budu tak do 13-14 hodin, večer tak v 6 vyrazím do města na oslavu Silvestra. Volného času tak 2 hodiny.
1.1. - budu spát tak odhadem do 2-3 hodin odpoledne. Pak se nějak horko těžko do té jedné hodiny budu učit. 10 hodin času.
2.1., den zkoušky z teoretické informatiky, zkoušku píšu v 15 hodin, takže ve 12:31 abych vyrazil (líp mi to nejede), když vstanu v 10, zbývají mi cca 2 hodiny učení.
Celkem mám tedy před zkouškou 15+2+10+2=29 hodin času na naučení se na teoretickou informatiku. Musím počítat i s nějakou ztrátovostí,odskočení na záchod, oběd, menší úklid, nějaký ten pokec na netu s někým a nějaké to malé odreagování, dejme tomu, že na 4 hodiny učení si udělám půl hodiny pauzu. 29:4 = 7,25 = 7 hodin a 15 minut pro sebe. 29-7,25 = 21 hodin a 45 minut času, kterému bych se teoreticky mohl věnovat učení. Musím se prokousat 12 slajdy, takže na každý slajd mám nejvýše 1 hodinu a 48 minut, to by zhruba mohlo odpovídat době, než se tím jedním slajdem prokoušu, abych ho plně pochopil (s případným zjišťováním "nechopitelného" na netu).

5.1. píšu písemku z matematických struktur v informatice. Podobnej humus, jako je teoretická informatika. Budu na to mít jen necelý dva dny, 3.1. se odevzdává projekt do SIN a 4.1. do teoretické informatiky (kterej asi zas sprostě opíšu, protože čas prostě není!). Nevyplatilo by se mi ale jít na jistotu, neučit se na teoretickou informatiku a rovnou se už teď učit na matiku? A že bych teoretickou informatiku dělal až na 1. (případně i 2.) opravný termín? Toť otázka... Ale ne, zkusím to. Pustím se do toho jako lev, musím se s tím porvat. Zkoušky z dvou nejtěžších a nejnudnějších předmětů takhle kousek od sebe a do toho ještě nával projektů, ale jdu do toho s tím, že to zkusím udělat napoprvé. Musí se to podařit. Předchozí semestry to taky šlo, musí to jít i teď.
Snad z toho ale nezešedivím... dnes jsem byl u holičky a ta mi našla na hlavě jeden stříbrnej vlas. Ta škola mě jednou zničí. A teď spát, ať se můžu učit podle plánu.

1 komentář:

m1c4a1 řekl(a)...

Hmm, tak to vypadá, že to nejde podle plánu... probudil jsem se až teď v 5 hodin odpoledne, elán mi chybí... Holt mi něco vysvětlí kámoš zítra před zkouškou a budu doufat, že to bude stačit. :-|