19.6.07

Nový mobil

Už asi 3 roky jsem měl jeden ne moc "in" mobil - Siemens C55. Původně jsem měl nějakej starej Sagem, pořídil jsem si ten Siemens proto, že byl nejlevnější mobil, co se dokázal připojit na net přes GPRS - tak jsem byl připojen zhruba 1 rok.
Teď už jsem připojen přes wifi, mobil zůstal na volání a SMSkování. Po této stránce mi to vyhovovalo úplně. Jenže jsem zatoužil po nějakém tom MP3 přehrávači a taky aspoň nějaký základní digitální foťák na občasné snímky. Siemens poslední rok začal stávkovat, zatuhával s hláškou "Chyba SIM karty" a musel jsem ho znovu zapnout a vypnout; od jednoho servisáka jsem se dozvěděl, že je to nejspíš chyba CPU starších Siemensů a oprava by vyšla na 600-700 Kč, což se moc nevyplatí.
Rozhodl jsem se proto, že koupím mobil nový a když už, tak ať má dobrou podporu přehrávání hudby a lepší foťáček. Po dlouhém vybírání na mobilmanii jsem jako nejvhodnější mobil do 7 tisíc našel Sony Ericsson W810i. Začal jsem tedy hledat nejvýhodnější ceny na www.hledejceny.cz a www.nejlepsiceny.cz. Našel jsem, objednal jsem na aaamobilshop.cz, čekal jsem 1 den (ano, opravdu to přišlo následující den až z Prahy), zaplatil 6220 Kč, nabil jsem a pustil se do hraní.
Mobil mě hned nadchnul, nebudu moc popisovat technický parametry, ty se dají najít v odkazech výše. Hned jsem si vyzkoušel ono přenášení souborů, poslech hudby, foťák a prolezl nabídky do všech nejzáludnějších koutů. Tady je můj první obrázek, abyste mohli porovnat kvalitu.

Tak doufám, že mi mobil dlouho vydrží, sbohem Siemensi C55, vítej Sony Ericssone W810i!

5 komentářů:

Elissa řekl(a)...

Tenhle mobil znám dost dobře, chválím! Je moc fajn..
Taky jsem měla období, kdy jsem nad ním přemýšlela, ale na moji potřebu je příliš křehký :oD Musela jsem zvolit jiný, aby mi vydržel :oP

Elissa řekl(a)...

Jo jinak C55 jsem měla taky.. až donedávna, kdy naposledy (omylem) dopadl na podlahu. Měla jsem ho ráda.. :o((

m1c4a1 řekl(a)...

Mně teda Siemens C55 vydržel několik pádů na betonovou dlažbu, rozlítl se, ale po složení v pohodě fungoval.

A křehký říkáš? Mně právě přijde takovej těžkej, masivní...

Elissa řekl(a)...

Však můj siemens byl za ty roky na zemi nespočetněkrát :oD

Kamoška ho má a už má škrábnutej displej.. A to si na něj dává hodně pozor. A druhé kamošce ho dodali nějakej rozvrzanej, tak je naštvaná :oD

m1c4a1 řekl(a)...

Tak na displej se dodává taková plastická krytka za 150 Kč, já mám jednu náhradní. Ale někdo to s tím asi holt nemá rád.
Jestli je rozvrzanej, tak ať to zkusí reklamovat. U mě je to všechno v pohodě.