30.8.06

Byrokratický den

Tak jsem se konečně dneska zastavil! To byl zase den! :-]
Vstal jsem si pěkně před devátou (což je na mě relativně brzo), nachystal si věci, dal se do pucu a hurá do Brna. Dnes jsem chtěl oběhat všechny ty kanceláře a podniky, co jsem včera nestihl.
Nejprve jsem to vzal přes Šlapanice, vyzvedl jsem paragon kvůli tomu rozbitýmu mobilu a jel trolejbusem do Brna. Zatím bez problémů.
Cíl 1 byla opravna mobilů na Svoboďáku, tam jsem mobil vyměnil (blbá výměna joysticku u Sony Ericssonu K700i za 450 Kč, v igelitu mi vrátili takovej pidi šušínek joystiček, heh).
Cíl 2 - musel jsem jít pro výpis z rejstříku trestů kvůli řidičáku. Od té novely z 1.7. 2006 už jim nestačí jen potvrzení od doktora, ale i výpis z rejstříku trestů a výpis z karty řidiče. :-P Tak jsem to na té Kobližné našel, musel si koupit vedle v trafice (!!!) kolek za 50 Kč, vyplnit žádost a do 14 dnů mi to dojde. Sranda, když mám v pondělí jít na tu autoškolu... no nějak to dopadne.
Cíl 3 - sociálka. Jsem holt chudej a teď, jak budu žít sám při studiu, se bude hodit každá kačka. Takže jsem tam zašel, naštěstí tam bylo prázdno. Z mašinky vypadlo číslo 185 a čekám, až se na tabuli objeví... Byly tam přepážky s úřednicema, každá přepážka byla přiřazená určité skupině počátečních písmen příjmení. A u všech byly úřednicema... s výjimkou přepážky, kam jsem měl jít já! Tak tak čekám a čekám a čekám... po 10 minutách čekání, kdy tam nedošel žádnej jinej člověk, se jedna úřednice zvedla a že mám jít teda za ní. Nevím, asi tu "mou" úřednici chytla sračka. :-P
Pak jsem vypadl a hurá do školy!
Cíl 4 - naše alma mater, Fakulta informačních technologií. Chuděra celá rozkopaná, rozestavěná a já nemohl najít cestu ke studijnímu oddělení - místo chodby byla zeď. Nějak jsem se prodral sutinama na opačnou stranu školy a jedním vchodem se dovnitř prosoukal. A na dveřích nápis, že úřední hodiny jsou o prázdninách úplně jinak. Naštěstí tam někdo byl a vzali mě, jinak bych tam vlítnul a to razítko si třeba nakreslil. Ale vše bez problémů a tak jsem vyrazil za dalším cílem.
Cíl 5 - nějakej dopravní magistrát kvůli tomu výpisu z karty řidiče. Nejprve jsem se musel prodrat rozkopaným Brnem, pak jsem našel tu budovu, kde si mě přeposlali ze dvou objektů do třetího (pravda, moje chyba trochu, ale co já vím, kde to tam je :-), pak jsem si zase típl čekací lístek a čekal. Tam se to trochu protáhlo, teda trochu víc, byla to hodina a půl, ještě že jsem si s sebou na čtení vzal tu učebnici autoškoly! :-) BTW víte, že na mostu se nesmí chodit ve skupině lidí stejným krokem? Už vidím, jak policajt zastaví 6-člennou školní družinu, že si hrají na vojáky a nasolí družinářce pokutu. :-D
Pak jsem se konečně dostal na řadu - dozvěděl jsem se, že nespadám pod Brno-město a že musím do Šlapanic. :-P No tak jsem se těch 1,5 hodiny vyhříval pod mrakem aspoň, když už nic, mno... Fajn, jedu zpátky.
Cíl 6 - vyzvednout si konečně ty ztracený brýle. Dojedu na Českou, najdu téměř ztracenej domeček na České a dozvím se, že i když má chlapík do 17 hodin otevřený, tak kancl je zamčenej a nikdo tam není. :) Hmm, tož brýle budou jindy... možná.
Cíl 7 - nasedám do trolejbusu a frčím na ten úřad do Šlapanic. Předtím jsem si ještě udělal radost a koupil ve Vaňkovce další comicsbook Spider-mana, 4. sérii. Áááách! :-) Tady je:
Dorazil jsem do Šlapanic na poslední chvíli, doběhl na úřad a tam se dozvěděl, že ty stupidity ohledně řidičáku vyřizují v Brně!
Dlabu na to, sednu na zastávku a za půl hodiny čekání dojede bus a konečně domů. Na levé noze mám puchýř z toho celodenního chození, je 6 večer, no sranda. To byl zase Den! :-)
Pak jsem ještě pár hodinek makal na překladu, kterej musí být do zítřejšího (dnešního? Uvidíme, jak to stihnu odeslat :)) dne. Navíc ráno budu dodělávat ještě kousek, jsem u nich nějakej oblíbenej překladatel asi. :)) A paní od nakladatelství mě jednou pochválila, že prý jsem rychlík. :))

No nic, konec srandy, půjde se spát, budu to potřebovat. :-)

2 komentáře:

Lainy řekl(a)...

to s tim mostem je poradna kravina :D je tu sice moznost, ze by frekvence kroku skupiny mohla byt stejna jako frekvence toho mostu, tim padem by se mohl most zritit, ale to by tech lidi musel bejt celej dav a je vysoce nepravdepodobny, ze by meli stejnou f jako ten most :D fakt se mooc tesim az se budu ucit na ridicak :D

m1c4a1 řekl(a)...

Podle mě to vzniklo dřív kvůli pochodování vojáků. Asi se to už stalo, jinak by to nevzniklo. :-)
Cituju přesně:
§56 Útvar chodců
(3) Organizovaný útvar chodců na mostě nesmí jít jednotným krokem