20.8.06

Chci si pořídit pavouka

Už několik let zpátky jsem chtěl mít doma nějaký to zvířátko. Dřív jsme měli psy, kočky... pak to přestalo, ale mě láká mít nějakýho toho "mazlíčka" doma. Na druhou stranu sem znám a moc si nevěřím, že bych se dokázal dostatečně věnovat psovi nebo kočce, takže to chce něco míň náročnějšího, něco, co bych mohl chovat doma, nejlépe v nějakém teráriu. Rybičky jsem zavrhl, protože mě to nijak extra neláká. Chtěl jsem něco víc exotičtějšího. Hady, chameleóny apod. jsem zavrhl kvůli jejich náročnosti na údržbu, takže zvítězil pavouk.
Nejprve bylo třeba vybrat nějaký druh. Vím, že jsem začátečník, takže chci nějakého ne moc nebezpečného, agresivního, jedovatého, zároveň nesmí být náročný na chování a životní podmínky. Poradil jsem se s pár lidma online + serverem sklipkani.cz a rozhodl jsem se, že s největší pravděpodobností si pořídím druh Brachypelma smithi.
Tento pavouček vypadá nějak takto:
Roztomilý zvířátko, co? :-) Víc informací a fotek je tady.
Zatím jsem ve stádiu rozhodování, kde co jak, zjišťování informací apod. V jednom obchodu jsem viděl tohoto pavouka za 880 Kč (i když na pavoučích burzách se dají sehnat za 100-200 Kč), dál terárium tak za dalších 500 Kč, nějaká ta zemina, rostlinky... A samozřejmě taky potrava, která musí být živá a živočišná (cvrčci, nějaký červíci). Nežere sice moc, ale přece.
Tak zatím uvidíme. Ještě si počkám, jak na tom budu finančně, dál až se naši odstěhují, protože to prý doma nesnesou, že to uteče a tak. :-) Ale už se na něj těším.

1 komentář:

m1c4a1 řekl(a)...

Jéé, to je nostalgie, podívat se půl roku zpátky, co jsem chtěl za pavouka. :-) B. smithi nakonec nemám, ale mám ke dnešku 8 jinejch pavouků. :-D Mimo jiné i A. geniculatu, tzv. "bílou smithku". :-)