26.9.06

Prvňáček jde do školy

Včera 25. září jsem opět nastupoval do školy jako prvňák. :-) Tentokrát do 1. semestru magisterskýho studia oboru inteligentních systémů na FIT VUT. Protože je naše fakulta v rekonstrukci, máme zas přednášky na Technické v aule Q. Jiný místo by mi ani tak nevadilo, protože to mám všude stejně daleko, problém je v tom, že aula Q je strašně nepohodlná! Nedají se tam natáhnout nohy, pohodlně si lehnout při poslouchání na lavici a vůbec! Kdyby tam byla jedna přednáška, tak neřeknu, ale bohužel tam máme třeba 3 bloky přednášek po sobě, tzn. 8 hodin sezení! Děs běs. Koneckonců rozvrh je tady.
V pondělí je to peklo, ale na všechny přednášky tam nejsem. Dělám teď autoškolu, takže potřebuju být na šestou hodinu tam a tak musím v půlce MAT vypadnout. HSC by se mi tak jako tak krylo s tréninkem thaiboxu, takže na to chodit nebudu asi vůbec. :-| Život je otázkou priorit.

Včera byla teda první přednáška. Narvaná celá aula, to se vidí opravdu jen při prvních přednáškách. :-) Přitom se ve většině případů řeší jen organizace a takový nedůležitý věci.
V předmětu SIN (= Inteligentní systémy) jsem se dozvěděl mj. o Kurtovi Gödelovi, který v 25 letech odpověděl na 2 věty vědce Davida Hilberta, tj. jestli je matematika úplná a konzistentní. Další vědátor byl známější Alan Turing, který se v oboru informatiky proslavil hlavně Turingovým strojem, který vymyslel ve 24 letech! Je to děs, člověk má pak pocity méněcennosti, že ještě nic zlomovýho ve dvaadvaceti letech nevynalezl. :-D Holt to vypadá, že největší mozkový kapacity jsou právě vzešlý z vysokých škol, kdy jsou studenti nabušení teorií a neupadají do rutiny každodenní stejné činnosti.

Dnes jsem se už už chystal, že půjdu do školy na přednášku teoretické informatiky, ale v 18:00 mám registraci do laboratorních cvičení předmětu CC2 (Přepínání a návrh sítí LAN) a nerad bych prošvihnul svůj jediný termín, který mi tam vyhovuje a který bude nejspíš nejžádanější. :-| Takže nikam, budu doma, nějaká práce se tu najde (blbne dřez) a večer budu potřebovat hodně štěstí!

1 komentář:

m1c4a1 řekl(a)...

Hmm a teď jsem zjistil, že po tom zmiňovaným Kurtovi Gödelovi je pojmenovaná naše jedna školní učebna, protože to byl brněnskej rodák. To jsou souvislosti! :-)