27.1.07

Jakýho dalšího pavouka?

Dne 18.2. bude další terarijní burza, tentokrát na BVV v Kongresovém centru, viz nové, byť nepříliš vyvedené stránky http://www.faunahobbybrno.wz.cz.
Chci si pořídit nový přírůstek a přemýšlím jaký. Protože všichni moji současní sklípkani jsou jihoameričtí a zemní, rád bych zkusil něco jiného, konkrétně nějakého afrického a současně stromového sklípkana.
Afričtí (a asijští) sklípkani jsou oproti jihoamerickým více jedovatí a často i agresivnější. Nicméně z toho zas takový obavy nemám, přece jen do terárka se za ním mazlit nechodím. Četl jsem teda o některých chovatelů příhody, kdy jen strčili ruku do terárka a on jim po ní bleskově vyběhl a usadil se za uchem, ale tak já jsem opatrnej, ne? ;)) Nebo že stromové druhy jsou schopny bleskově skočit třeba i 10 cm. Prostě i přes vyšší náročnost chovu to chci zkusit.

Přemýšlím zatím o těchto druzích; nevím, jestli je budou mít a hlavně kolik budou stát, prý že Poecilotheria metallica stojí v 1. svleku 4 tisíce. :-] Tak bohatej ještě nejsem, ale uvidíme. Takže o těchto pavoucích přemýšlím:
  • Psalmopoeus cambridgei
  • Psalmopoeus irminia
  • Poecilotheria metallica
  • Poecilotheria fasciata
  • Stromatopelma calceatum
  • Heteroscodra maculata (není sice přímo stromový, ale zaujal mě)
Tak uvidíme, co si přinesu... jen doufám, že tam zas nenechám celou výplatu za překlad za leden. :D Do komentářů klidně pište motivační příspěvky, kterýho si mám vzít a tak. :)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Tak mne osobne se libi Irminia (je krasne hunatej:D), Fasciata a Maculata - ten asi nejvic. Ale oni tam asi vsechny stejne mit nebudou, ne?

m1c4a1 řekl(a)...

No to asi ne, ono navíc platí, že ti pokročilejší chovatelé jsou tam už od 8 na svých stanovištích a ty nejzajímavější kousky si mezi sebou povyměňují nebo rozprodají.

Anonymní řekl(a)...

No a co ti brání v tom, abys tam byl taky už v osm? ;D

m1c4a1 řekl(a)...

No jde o to, že ti v 8 jsou zároveň ti prodávající, co tam mají rezervovaný stoly; co já bych tam tak mohl nabídnout? :)