20.1.07

Medailón

Po měsících jsem zase zapnul televizi, protože jsem se dozvěděl, že na Nově měl běžet film Medailón. S Jackie Chanem jsem viděl snad všechny jeho filmy a i když dávají v telce nějaký, který jsem už viděl, mrknu se rád. Tento jsem však neviděl vůbec, tak jsem se těšil jak babka na důchod.
Na začátku byl problém s televizí. Už je to taková stará bedna, která slouží spíš jen k tomu, aby na čem mělo stát terárko. Ale funguje dobře, až na jednu věc - nedá se tam zesílit zvuk. :-( Hodinu před filmem jsem si řekl, že nee, že to musím dát do kupy a začal jsem si s tím tlačítkem na panelu televize hrát. Ať jsem ho mačkal sebevíc i za pomocí různých nástrojů, jelo to pořád potichounku. Rozhodl jsem se k radikálnímu kroku - tlačítko jsem pomocí nože, šroubováku a jiných předmětů z panelu prostě vypreparoval, takže jsem se dostal až na tištěný spoj. Myslel jsem, že bude stačit nějaký kontakt, ale ono houby... ať jsem po tom čímkoliv jezdil tam a zpátky (připomenu, že vše probíhalo přes dírku velkou cca 5x10 mm), hlasitost se prostě nezvedla. Křáp jeden! Teď mě napadl ještě jeden způsob, jak by to asi šlo, ale to by byla dost náročná věc... vypadá to, že si nejspíš koupím TV kartu do počítače a ta televize půjde pryč. :-|
Tak jsem se díval se ztlumeným zvukem. Půlku jsem z toho neslyšel, ale děj jsem pochopil. Bohužel, lacinej americkej děj, vážnej detektiv (Jackie Chan) a prdlej zmatenej druhej detektiv (někdo jinej :), podobný kliše bylo i v Křižovatce smrti a taky v Shanghai Noon (sice to byl western, ale zas tam byli dva, Jackie byl ten vyrovnanej a ten druhej zase ukecanej). Holt USA a jejich snaha vymáčknout z popularity herce, co se dá. V Hollywoodu na všechny tlačí čas, řekne se, že ten a ten den musí být ta a ta scéna natočená a hotovo. V Hongkongu, když Jackie natáčel, tak se mohl věnovat filmu jak chtěl. Proto taky 10 sekund souboje trénoval předtím 2 hodiny, dokud to neměl vypiplaný. A v Medailónu? Použití neviditelných lan, tzv. wire-fu, prostě něco, co k Jackiemu vůbec nesedne. Půlku těch scén by zvládl on sám i bez lan a ještě líp. Prostě fuj, fuj... zlatá Police Story, snad nejlepší film (trilogie) s Jackie Chanem.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Náhodou...nebylo to zas TAK zlý...na to, že to byla komedie...celkem jsem se pobavila.. :)

m1c4a1 řekl(a)...

Nóó... znáš nějakej film s Jackie Chanem, kterej byl horší? Teda krom těch mandarin filmů ze 70-tých let, ale to je o něčem jiným.
Jako humor tam byl, ale prostě na Jackieho je to málo.

Anonymní řekl(a)...

Neříkám, že zrovna s ním, ale znám spoustu horších akčních filmů - třeba Víc než zákon se Segalem...děs a hrůza, nikdy jsem se nedodívala...

m1c4a1 řekl(a)...

Jó, Segal, to je kořeň. :D Všecky filmy stejný, akorát se tam jinak jmenuje a hlavně jeho emoce. :D

Anonymní řekl(a)...

Noo, Segalova kamenná držka snad musí být důvod, proč ho do těch filmů obsazují... :D

Anonymní řekl(a)...

Nebylo to špatný ale taky to nebylo dokonalý,prostě zázrak v podobě skvělýho filmu se nekonal.