10.1.07

Nová optická myš

Včera jsem si konečně koupil novou počítačovou myš. Měl jsem předtím nějakou Trust... možná jsem o ní tady na blog kdysi psal, její koupi provázely taky problémy s ustřihnutým konektorem... Teď po půl roce začala stávkovat zase, prostě její pohyby nebyly plynulý a občas to bylo o nervy. Myslel jsem, že je to jen zaprášenýma válečkama, ale ty jsem očistil a pořád to samý, takže jsem myšku rozdělal a zjistil, že je to tím přítlačným kolečkem, který udržuje kuličku na místě - prostě málo tlačilo při pohybu myši vlevo. Zkoušel jsem tu pružinku nahradit pružinkou z propisky, zastříhával jsem, ubíral, ale prostě to pérko bylo moc tuhý a pro myš nevhodný. Takže jsem se rozhodl, že si prostě koupím novou. A když už, tak rovnou optickou.
Nejsem žádným odpůrcem myší s kolečkem, předchozí myška fungovala 2 roky vcelku bez problémů, aspoň mi to tak přišlo. Všichni ale vychvalují optickou, že je lepší a tak (i když občas ten kurzor poskočí), rozhodl jsem se tedy, že ji vyzkouším. Stojí to o stovku víc (no, koupil jsem si kapánek dražší za 269 - Labtec Optical Mouse 800. To 800 je, že má rozlišovací schopnost 800DPI.Doma jsem ji rozbalil (jako byl to opruz, nařízl jsem si o ten nedobytnej dvojitej plastovej obal dva prsty), zapojil (je buď PS/2 či USB - já použil samozřejmě PS/2, na co plýtvat USB portem, když je v desce přímo port na myš?) a celkem spokojenost, plynulý pohyb, i když na můj vkus o dost rychlejší, než předtím, dobře se drží. No uvidíme, hlavně ať mi vydrží co nejdýl. :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

ale fuj, Razer a USB rox :)))

m1c4a1 řekl(a)...

Ale jen si tak ze srandy zkusím strčit tu USB myš do USB hubu, jak to pobere... vsadím se, že ne a budu muset zas překopávat xorg.conf. :)